You are currently viewing Διάσπαση της προσοχής ομοίως επικίνδυνο, όπως το αλκοόλ

Διάσπαση της προσοχής ομοίως επικίνδυνο, όπως το αλκοόλ

München, 08. Juni 2015

Διάσπαση της προσοχής ομοίως επικίνδυνο, όπως το αλκοόλ

Foto: dpp-AR

Παίζει απόσπαση της προσοχής ως ατύχημα προκαλέσει μια εξίσου σημαντική με την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση. Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα τροχαίων ατυχημάτων με θύματα απροσεξία σωματικές βλάβες είναι η αποφασιστική ώθηση. Ειδικά smartphones και συσκευές πλοήγησης καθοδηγεί τους οδηγούς από το δρόμο.

Αλλά ακόμη και φαινομενικά ακίνδυνες δραστηριότητες όπως το φαγητό και το ποτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά ατυχήματα.

Ποιος με ταχύτητα 100 km / h για ένα δευτερόλεπτο απρόσεκτοι, βάζει περίπου 27 μέτρα πίσω φέρουν τυφλός. Αυτό είναι αρκετά μεγάλη ώστε να οδηγεί σε ένα δέντρο, ή να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η ADAC ανακάλυψε σε μια κοινή μελέτη με το ÖAMTC στην οποία παραγκωνίσει την άποψη των οδηγών μεγαλύτερη έφυγε από τη δράση στο δρόμο. Οι περισσότεροι προσοχή για να πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση σε μια συσκευή πλοήγησης, ακολουθούμενη από τις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας και την αφαίρεση ενός θέαμα από την υπόθεση απαίτησε. Μάλλον σύντομο εξέπεσαμεν τα μάτια από το δρόμο, όταν τα υποκείμενα της μελέτης, ένα παιχνίδι που πήρε από το πάτωμα ή το πόσιμο νερό από ένα μπουκάλι νερό.

Η μελέτη έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στη μελέτη, θα έχουν περάσει στο έργο πλοήγησης σε ξαφνικά αναδυόμενες εμπόδιο – στην κίνηση της πόλης που θα ήταν ένας πεζός ή ποδηλάτης ήταν. Μετά από όλα, ο οποίος μόλις πέντε δευτερόλεπτα κοιτάζοντας 50 χιλιόμετρα στο κινητό τηλέφωνο ή το σύστημα πλοήγησης του, 70 μέτρων, που φέρουν τυφλός στο δρόμο.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι οδηγοί υποτιμούν τον κίνδυνο της απόσπασης της προσοχής παραμένει. Για πολλούς οδήγησης είναι ρουτίνα, η οποία είναι ο λόγος που αντιλαμβάνονται την πρόκληση κατά την οδήγηση και έχουν την ανάγκη για πρόσθετη απασχόληση. Η ADAC υποστηρίζει περισσότερο από ποτέ να ενσωματώσουν το θέμα απόσπαση της προσοχής στην εκπαίδευση των οδηγών, υπογραμμίζοντας την τάση να εσφαλμένη εκτίμηση των δικών της ικανότητας οδήγησης.

“Διάσπαση της προσοχής στο δρόμο” είναι το κύριο θέμα, με την εκστρατεία για την οδική ασφάλεια ADAC “2015 – Ναι σίγουρα” συνεχίζει τον Ιούνιο. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης του κάθε χρήστη του οδικού δικτύου και κατά συνέπεια στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη Γερμανία.
(dpp-AutoReporter)